Menü

Aktualitások

Ettem szőlőt, most érik – Házi módszerrel préseltek az ovisok

2018. szeptember 18. Szerző: Tóth KataForrás: vaol.hu
A Vépi Vadvirág Művészeti Óvodában évek óta rendeznek szüreti mulatságot, felvonulást, amely része az óvoda művészeti nevelési programjának.
Ettem szőlőt, most érik – Házi módszerrel préseltek az ovisok

Szőlőt szemeztek, házi módszerrel préseltek, mondókáztak és körtáncoltak – mindenki kivette a részét múlt pénteken a Vépi Vadvirág Művészeti Óvodában a szüreti feladatokból.

Évek óta rendeznek az intézményben szüreti mulatságot, felvonulást, amely része az óvoda művészeti nevelési programjának. Az idén a gyerekek őszi terményeket - kukoricát, gesztenyét, tököt - vittek az udvari dekorációhoz, a szőlőt reggel a szülők szállították. Először az óvoda apraja-nagyja a szemezésben segédkezett, utána jól meggyúrták a gyümölcsöt, majd hagyományos, házi módszerrel, több szitán keresztül műanyag edényekben préselték, és mindenki kapott a poharába édes fehér vagy vörös mustot. A Csillagvirág csoport mondókázott, énekelt, körtáncolt, előkerültek a szüreti dalok - előtte és utána is zeneszó mellett elevenítették fel az óvoda udvarán a szép napsütésben a szüreti hagyományokat.